Werkgevers

Jump ondersteunt uw organisatie  in een breed en gevarieerd opleidingsprogramma voor medewerkers in de kinderopvang. Wij ontzorgen de werkgever van het begin tot de diploma uitreiking en verder. Waarom? Omdat wij dit leuk vinden en er goed in zijn!

 

Samenwerken

Jump werkt graag samen. Ons motto, alleen ben je sneller, samen kom je verder. Wat is er leuker om organisaties en medewerkers samen te brengen. Onze overtuiging, tevreden medewerkers zorgen voor tevreden kinderen.  Jullie als organisatie voeden Jump met vraagstukken op het gebied van trainingen. Wij werken dagelijks met medewerkers in de kinderopvang en weten wat er leeft. Trainen is ontwikkeling, ontwikkeling is groei. Dit is wat jullie als organisatie terug zien als de medewerkers weer terug zijn op de werkvloer.

 

Trainen

Voor ons is trainen een moment van bewust even met je eigen ontwikkeling bezig zijn. Dagelijks geeft de PM’er zich vol op de groep maar nu even de handrem erop en even bewust zijn als pedagogisch medewerker. Waarom werk ik in de kinderopvang, wat is de reden waarom ik iedere dag alles geef in contact met de kinderen.

 

Waarom jump:

Jump is anders als anders! Wij trainen op onze eigen trainingslocatie maar ook veel bij onze partners, de kinderopvang locaties. Wat maakt dat jullie de medewerkers enthousiast weer terug krijgen op de locaties? De medewerkers zien verschillende organisaties en leren collega’s kennen die ook in de regio werken. Wij streven naar buddy’s over de organisaties heen. Tijdens de trainingen praten wij niet over wij en zij maar praten we over de waar wil je als pedagogische medewerker naar toe. Wat is jouw passie in je werk en hoe kunnen we deze vertaling maken naar je werk in de organisatie waar je werkzaam bent.

 

Ontzorgen hoe doen we dat?

We zien vaak dat de wil bij de organisaties er is om veel energie te steken in het opleiden van de eigen mensen of opleidingen voor hen uitzoeken. We herkennen ook dat het vaak best lastig is om naast de dagelijkse hectiek echt de aandacht hieraan te besteden.
Wij helpen hier graag bij, zo doen wij dat;

 

  • Wij vragen om input bij de eigenaar, bestuurder van de organisatie zodat wij namens de organisatie een kaartje kunnen sturen naar de medewerker om hem of haar succes te wensen bij de training.
  • Medewerker ziek of niet in staat om deel nemen, geen onrust. Wij nemen dit over en plannen een nieuw trainingsmoment.
  • De training of opleiding behaald? Wij maken de medewerker blij met het diploma en sturen het digitale exemplaar naar de werkgever, kan zo in het personeelsdossier.
  • Spoed opleiding nodig om een medewerker snel in te kunnen zetten op de basis- of stamgroep? Geen probleem, bel ons en wij gaan ervoor! Wij beseffen dat soms snelheid geboden is.

 

Benieuwd naar ons verhaal? Wij vinden het leuk om in contact te komen en de mogelijkheden te schetsen!