Training De magie en invloed van taal

Kinderen komen met een grote gevoeligheid voor taal op de wereld. Al weten ze nog niet wat de woorden betekenen, de niet uitgesproken taal voelen zij feilloos aan en nemen dit in zich op. Met een soort innerlijke scanner tast het kind de woorden af en let daarbij op de intensiteit waarmee ze uitgesproken worden. Samen met de toonzetting en de mimiek van de pedagogisch medewerker wordt dit als een geheel aan indrukken verwerkt. Wanneer de pedagogisch medewerker bezorgd is, problemen ervaart, werkdruk ervaart of het opvoeden en/of werk een zware klus vindt stopt als eerste het praten. Er worden nog wel zinnen uitgesproken, maar die lijken niet meer verbonden te zijn met hun eigen innerlijke beleving. Het kind raakt daarvan in de war en luistert niet meer, het voelt een discrepantie tussen gezichtsuitdrukking, intonatie en de energie van de woorden. Dat wat het vanbinnen weet, kan het kind niet rijmen met dat wat het hoort.

1 avond
Jump trainingslocatie, W.M. Dukokweg 14, Heerhugowaard
Training
95,-

Na het doorlopen van de training krijgen de deelnemers het certificaat 'De magie en invloed van taal'

Meld je aan!

Resultaat

Een pedagogisch medewerker die praat met het kind vanuit de beleving van het kind, ondersteunt het kind enorm in zijn sociaal-emotionele ontwikkeling. Praten met het kind over wat er gebeurt, gaat gebeuren of wat het kind of jijzelf beleeft of voelt is dus een essentiële bijdrage aan zijn ontwikkeling. Je maakt de wereld voorspelbaar en biedt vertrouwen in jou en zichzelf.

Inhoud

Tijdens deze bijeenkomst gaan we het hebben over:

  • Handelen in het hier en nu.
  • Met je volle aandacht aanwezig zijn.
  • Wat zeg je écht tegen het kind.
  • Invloed van je stem.
  • De gevoelswereld staat centraal.
  • Praten over wat er gebeurt, gaat gebeuren.
  • Praten over wat het kind of jij zelf beleeft of voelt.

Ervarend leren

Tijdens de twee bijeenkomsten creëren we samen en veilige zetting waar elke gedachte welkom is. Gaan we ons verdiepen door kennis, gaan we met elkaar in gesprek en doen we leuke oefeningen op een luchtige manier. Zodat je kan leren je gedachten te onderscheppen en om te buigen.

Kwalificatie

Na het doorlopen van de training krijgen de deelnemers het certificaat ‘De kracht van gedachte’.

Data en tijden

Datum Tijd Opmerking
do 25 mei 202319.30 - 22.00 uurStart training
wo 6 december 202319.30 - 22.00 uurStart training

Meld je aan voor Training De magie en invloed van taal

Naam